Ginseng

Do I need a license to harvest or sell Ginseng? Why?

Yes. A license is needed to harvest and sell ginseng. Ginseng is considered a threatened species and must be monitored for both digging and selling.

When can I harvest ginseng?

Wild Ginseng can only be legally harvested between September 1st and December 31st.

When can I sell Ginseng for export?

. For harvesters, you can only sell Ginseng to a Ginseng dealer between September 1st and December 31st.  Ginseng sold to a dealer after that must be certified by the department of Agriculture and Industries before it can be sold to a dealer.  All ginseng must be sold to a dealer by March 31st.  Dealers may sell Ginseng between September 15th and March 31st, or year round if the ginseng was weighed and certified prior to March 31st and have documentation showing that the Ginseng was harvested during the Open season.

What is the difference between Wild harvested ginseng and cultivated ginseng?

Wild harvested ginseng is ginseng that has been collected from its natural growing area. This will include ginseng that occurred naturally and ginseng that was planted in the same area.  This is often referred to as wild simulated. Cultivated ginseng is grow in a greenhouse or similar environment where the conditions are controlled.

Can I grow ginseng for export?

Yes. You will need to register as a Ginseng grower and follow the regulations outlined in section 9-13-244 and those governing ginseng export in section 9-13-245.

What is the fee structure for Ginseng certification?
Certification Fee Exceptions Late Fee
Ginseng collector $10.00
Ginseng grower $50.00 Speak with Ginseng Administrator about this option
Ginseng seller $100.00
Online Transaction fee 4%